Informatie Cloud Werkplek Online

 
De site bij uitstek als u overweegt om te gaan werken op afstand/ thuiswerken, ook wel "Het Nieuwe Werken" (HNW) genoemd.
 
Bij ons kunt u een betrouwbare werkplek op afstand ofwel een online werkplek in de Cloud afnemen en wij bieden ook volledige en persoonlijke ondersteuning daarbij (dus niet via een een geautomatiseerd ticketsysteem) .
Dit kan al vanaf ongeveer 20 euro per maand voor een zogenaamde "Basis Werkplek Online".
 
Het gaat hierbij om een volledig functionele Microsoft Windows computer op afstand, ofwel een Windows Extern Bureaublad waarbij u via het internet een verbinding maakt met de Cloud omgeving waar deze Windows computer is geïnstalleerd.
Dit gebeurt met behulp van het zogenaamde Remote Desktop Protocol (RDP).
Wellicht heeft u ooit gezien hoe een Systeembeheerder of Helpdeskmedewerker een computer op afstand kan overnemen.
De achterliggende techniek is vergelijkbaar, alleen neemt u nu zelf als gebruiker de computer op afstand over en kunt u ermee werken zoals u gewend bent.
 
De verbinding/connectie maakt u ofwel  met uw eigen apparatuur volgens het Bring Your Own Device (BYOD) principe of wij kunnen u de benodigde apparatuur leveren danwel adviseren in de aanschaf ervan.
Dat kan een (eenvoudige) computer met het Windows besturingssysteem zijn (bij voorkeur), een zogenaamdeThin Client, een computer met het Linux of Apple besturingssysteem of een ander apparaat zoals een tablet of telefoon met Windows RT/Mobile, Apple iOS of Android als besturingssysteem.
De laatstgenoemde apparaten hebben niet onze voorkeur vanwege het kleine beeldscherm, het gebrek aan goede RDP software/clients en meestal ontbreekt ook een muis.
 
Wij werken uitsluitend met legitieme Microsoft software en bieden als een van de weinige bedrijven ook oudere versies van zowel Windows als de Microsoft Office pakketten aan, tegen lagere tarieven dan de nieuwere versies, als u ook daarmee uit de voeten kunt.
Windows XP wordt weliswaar niet meer officieel door Microsoft ondersteund, maar dit besturingssysteem is nog prima bruikbaar (met Firefox als browser i.p.v. IE) en wij bieden nog wel ondersteuning.
Een pakket als Microsoft Office 2003 voldoet met de juiste updates ook nog prima en met Office 2007 kunt u in principe alles wat ook met een "modernere" versie van Office mogelijk is, maar dan met minder kosten.

Wij nemen ook de meeste zorgen rondom het gebruik van legitieme (Microsoft) software bij u weg.
Het gebruik van legitieme software is (zeker in een zakelijke omgeving) niet alleen verstandig, maar bovendien verplicht en de exacte kennis over bijv. Microsoft licenties is behoorlijk ingewikkeld.
Het komt erop neer dat u slechts verantwoordelijk bent voor bijv. uw BYOD apparaten en eventueel licenties voor apart te installeren/gebruiken bedrijfssoftware (zoals uw administratie software).
De rest van de licenties regelen wij en vallen onder onze verantwoording.
 
Wij kunnen u helpen met het migreren van uw huidige omgeving naar een Cloud omgeving of, als u daarvoor kiest, een gedeeltelijke migratie (een hybride omgeving).
 
Als u bijv. momenteel uw eigen Exchange of andere e-mail server heeft dan kunnen wij u helpen met een migratie naar Exchange Online van Microsoft (onderdeel van Office 365), maar er zijn ook andere migratie trajecten mogelijk.
 
Wat voor keuze u ook maakt, wij kunnen u helpen met uw werkplek in de Cloud!